به گزارش خبرنگار مهر، آیتالله سید احمد علمالهدی ظهر امروز در خطبههای نمازجمعه مشهد مقدس که در حرم مطهر رضوی برگزار شد با تبریک سالروز ولادت حضرت فاطمه زهرا (س) اظهار کرد: ۳۰ دی ماه مصادف با سالروز شهادت جانگداز اسوه و الگوی غیرتمندی دینی، مرحوم شهید نواب صفوی و یاران فداکارش در عرصه فداییان اسلام بود.
وی با بیان اینکه شهید نواب صفوی الگوی غیرتمندی دینی بود که از برابر هیچ گناهی چه در حوزه سیاست و چه در حوزه زندگی اجتماعی، بیتفاوت نمیگذشت، افزود: او هرکجا منکر صریحی را مشاهده میکرد، با تمام قدرت مقابل آن میایستاد و تا مرز نثار جان مقابله میکرد.
مسائل جدی در مظاهر حاکمیت دینی
امام جمعه مشهد مقدس ادامه داد: متأسفانه امروز در مظاهر اسلامیت، دینمداری و حکمرانی دینی در زندگی اجتماعی با مسائل جدی مواجه هستیم.
وی، وضعیت بیحجابی در شهرها و اصرار عدهای عناصر ناهنجار بر بیعفتی زنان را مغایر مبانی اسلامی دانست و تأکید کرد: امروز که نظام دینی حاکم است، آیا باید مظاهر اجتماعی ما تا این اندازه مملو از مظاهر بیعفتی و بیحیایی باشد و ما نیز در مقابل بیتفاوت باشیم؟ حرف هم که میزنیم، میگویند نیروی انتظامی، دادگاه و دولت جلوی آن را بگیرند.
آیتالله علمالهدی با تأکید بر نقش مردم برای مقابله با ولنگاری و لاابالیگری در جامعه، عنوان کرد: این مشکل را باید مردم و نه نیروی انتظامی حل کنند؛ مردم باید در مقابل بیحجابی و بدحجابی اظهار نفرت کنند.
وی با بیان اینکه باید رویکرد خود را در مبانی اعتقادی، فکری و برنامههای رفتاری اجتماعی با مسئله اسلام و دین درخصوص زن روشن کنیم، تصریح کرد: اینکه یک عده با مسخره کردن امثال بنده در فضای مجازی و مأموریتهایی که از خارج کشور دارند، تمام شعائر دینی و مقدسات ما را به باد استهزاء بگیرند و ما تماشاچی باشیم، موضوع تمام نمیشود.
زن و مرد در شئون انسانی برابر هستند
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با اشاره به اینکه اسلام مکتب خاصی برای شخصیت زن دارد و نمونه آن صدیقه اطهر (س) است، گفت: اسلام ضد زن، ضد آزادی زن، ضد شخصیت و ضد جریان خوشگذرانی زنان نیست، بلکه زن و مرد در تمام حقوق انسانی با هم مشترک هستند و هیچ مردی در شئون انسانیت بر هیچ زنی برتری ندارد.
وی با تأکید بر اینکه بیحجابی زن در جامعه آزادی زن نیست بلکه آزادی مردان است، خاطرنشان کرد: در تمام حدود آزادی اجتماعی و رفاه اجتماعی، همانطور که مرد باید برخوردار باشد، زن نیز باید از آن برخوردار باشد اما اینکه زن بخواهد در مقابل چشمان مردان ظهور پیدا کند و مورد استمتاع آنان قرار بگیرد، آزادی زن نیست.
آیتالله علمالهدی، آزادی زن را در گرو صیانت خود از تجاوز و نگاههای هرز و آلوده دانست و گفت: تفاوت بین زن و مرد تنها در مسئله جنسیت نیست، زن ساختار ویژهای دارد که از نظر جسمی آسیبپذیر است بنابراین نیاز به صیانت دارد؛ اگر زن صیانت شد، شخصیت، مقام و عظمتش محفوظ میماند.
فضای ورزش و تفریح زنان باید فراهم شود
وی با بیان اینکه کسی نمیگوید زن ورزش، تفریح و گردش نکند، اظهار کرد: زنان باید آزادانه ورزش و تفریح کنند اما نظام مقدس جمهوری اسلامی موظف است صیانت آنان را در عین تفریح، ورزش و خوشگذرانی فراهم کند.
عضو مجلس خبرگان رهبری با اشاره به فتوای مراجع تقلید و مقام معظم رهبری در خصوص دوچرخهسواری زنان در منظر مردان، یادآور شد: این به معنای محروم شدن زنان از دوچرخهسواری، اسب سواری و این دست ورزشها نیست؛ زنان نباید محروم باشند، باید صیانت شوند؛ در مکانی مجهز و در کمال صیانت از نگاه مردان بتوانند دوچرخه سواری کنند.
وی با تقدیر از شهرداری مشهد نسبت به اختصاص فضای ویژه برای ورزش بانوان در پارکهای بیش از پنج هکتار، اظهار کرد: مسئولین ورزش نظام باید در ورزشگاهها، مکانهایی را مخصوص بانوان آماده کنند تا آنان آنجا صیانت داشته باشند.
فراهم کردن امکان حضور بانوان در ورزشگاهها
آیتالله علمالهدی بیان کرد: آن دستگاهی که مسئول توسعه ورزش قهرمانی در کشور است، مسئول ایجاد صیانت برای زنان در مسئله تماشای مستقیم فوتبال نیز هست.
نماینده ولی فقیه در خراسان رضوی با بیان اینکه صیانت از زنان باید به عنوان یک اصل در نظام باشد، گفت: عناصر متدین در دولت و مجلس باید در این خصوص برنامهریزی کنند تا زنان بتوانند با کمال صیانت از هر نوع جریان غیر دینی و غیر شرعی از انواع ورزشها و تفریحها لذت ببرند.
نظر شما